lørdag den 30. januar 2010

Gravøl og synth-blær

Nå, måtte konstatere, at det var så som så med rævekagerne i går - bortset fra et enkelt optrin, hvor der blev langet en finger ud, var flertallet af de fremmødte på Støberiet tydeligvis opsatte på at lægge digte.dk i graven med stil. Man kan så diskutere formen på arrangementet - aftenen var plastret til med oplæsninger, gode såvel som dårlige. Man kunne godt have ønsket sig, at det hele var en kende mere freestyle. For det første kan man slet ikke koncentrere sig om at sidde og høre lyrik en hel aften, for det andet var det jo også tænkt som en fest ét eller andet sted. Men som konferencier gjorde Thurston Magnus som altid et godt job, og man fik selv minglet en smule. Bl.a. fik jeg det sidste af en række navne, jeg er blevet bedt om at vælge til en lyrikfestival i Aalborg i april, på plads.

For adspredelsens skyld tilbragte Louise og jeg dog noget af aftenen på etagen nedenunder, hvor Ras Bolding gav den som DIY-Jean Michel Jarre bevæbnet med en Commodore 64, et batteri af analoge synths, en kontrabassist i krigshjelm (!) og tætsiddende tøj i sølvfarve. Det var friskt, det var over the top, det var skidecharmerende, og så havde han rent politisk en masse på hjerte. Som i en technopop-udgave af Shubiduas "Danmark", der blev fyret direkte i fjæset af Dansk Folkeparti.

Kid Kishore var aftenens DJ, og det gjorde han godt. Men desværre fik jeg hørt for lidt af det, han lavede. Er ellers en temmelig stor fan af såvel det, han laver solo, som de ting, han har lavet med Albertslund Terror Korps. Men der byder sig sikkert snart en mulighed for at opleve ham på slap line igen.

Bagefter prøvede vi at føre festen videre på først Blågårds Apotek, senere Barcelona, men der var for mange mennesker, og promillen var for høj. På vej hjem formåede både jeg og gemalinden at skvatte i de massive lag af is og fygesne, hvad der udløste en del svovlen og banden fra min side - er ved at være træt til døden af kulde og vintervejr. Men ellers en glimrende aften.

Ingen kommentarer: