mandag den 14. december 2009

Vi, de druknede...

Kigger ud. Der er flere helikoptere end måger i luften over Nørrebro.

Der er klimatopmøde, og de er sendt op for at forhindre, at folk (i forgårs anholdte politiet over 900 mennesker og lod dem sidde på et iskoldt torv i timevis, hvorefter de sigtede 3 for stenkast!) reagerer, som de egentlig bør, på, at politiske "fagfolk" fra hele verden i disse timer - luksuriøst trakterede med dyr champagne og Beluga-kaviar - hælder menneskehedens fremtid ud i afløbet. For som der var en miljøekspert, der sagde i dag, er der ikke længere tid til halve løsninger. Men det er halve løsninger, der vendes og drejes, hvilket for mig at se gør de ansvarlige til større forbrydere end Hitler og Stalin tilsammen. Hitler var ansvarlig for ca. 6 millioner menneskers død, Stalin antageligvis 20 millioners. Men hvis vandene får lov til at stige, som det vist efterhånden er uundgåeligt - specielt når ingen politikere tilsyneladende tør at sætte karrieren på spil for det åbenlyst rigtige - vil resultatet være milliarder af døde i de deraf følgende ødelæggelser, krige og epidemier. De værste forbrydere ankommer anno 2009 hverken i elefanthue eller militæruniform. De har jakkesæt på, drikker café latte, forholder sig til virkeligheden på skrivebordsplan og er så gennemførte psykopater, at selv deres eget liv og fremtid er til salg for den rette pris.

Skal passe på, hvad jeg skriver, for vi har ikke ytringsfrihed længere, og PET kan nok også godt finde ud af at hamre døren ind her. Men er nogen form for protest mod det, der sker her i byen for tiden, uforståelig for mig? Nej.

I forgårs kom jeg over Dronning Louises Bro, hvor nogen med cykellygter havde markeret hvor højt, vandet vil komme til at stå, når polerne om føje år helt er smeltet. Stedet befandt sig fire-fem meter over mit hoved. Så konkret kan det siges.

Men os, der allerede bor på havbunden? Vi skal tilsyneladende bare forholde os i ro og finde os i at drukne...

Ingen kommentarer: