søndag den 8. november 2009

Hm

Endnu en glimrende aften i går på Bureauet, hvor man for tiden er med i "København Læser". Pia i fin form med lige dele Sturm & Drang og rendyrket galde. Skrivegruppen på stedet i fin, hyleskæg improvisatorisk form. Hæderlige optrædender fra OCS og DonRene, der dog efterhånden trænger til at opdatere deres sætlister med nye ting. Slæbende goth fra Crux Luciferi - ikke ubetinget godt endnu, men at opleve Michael Dyst i fuld udfoldelse med teaterblod, maske og en større samling knive var så absolut et syn værd. Hittet over dem alle var dog skuespillerinden Marie Hauge Jensen, der spillede på alle tilgængelige følelsesregistre i en farverig, intens og meget personlig nyfortolkning af Medea. Åbenbart kun et fragment af dem samlede forestilling. Hvis den ikke bliver stor, når den får premiere, er der simpelthen ikke retfærdighed til!

Er dog noget skeptisk over for Bureauets satsning i den kommende uge. Det er stort set de samme 7-8 "internt kanoniserede" navne, der skiftes til at gå på scenen hele ugen igennem (nogle endda ofte med det samme allerede småfortærskede materiale), og et par af de få, der ellers hives ind, er røv og nøgler og tomme tønder, for at sige det rent ud. Regner ikke med at komme der meget i den tid, selvom jeg dog nok vil gøre en undtagelse torsdag. Det korte af det lange er bare, at programmet ikke giver indtryk af et sted, der har rummelighed og overskud. Men modsat dengang, hvor jeg begyndte med at komme der, er det desværre nok heller ikke ret langt fra sandheden...

I dag var jeg på Nationalmuseet sammen med Louise for at gense oldtidssamlingen. Bliver nok aldrig mindre end benovet over solvognen, Dejbjerg-vognen og Gundestrup-kedlen, selvom det ikke er første gang, jeg har set de ting. Sidste gang bliver det altså næppe heller.

Ingen kommentarer: