lørdag den 15. august 2009

Løse tanker i forbindelse med...I véd...

Når en lov er umenneskelig, hvorfor er det så pr. definition mennesket, der må afskaffes?

Nu vil politiet til at bruge hårdere metoder mod fredelige demonstranter og ditto indvandrere. Hårdere end knipler og hunde? Skal man fremover udsættes for skarpe skud, hvis man vil udtrykke sin mening på en ordentlig måde? Kan allerede høre den borgerlige regering messe "det er dit valg..." Og ordensmagten messe "Vi udførte jo bare vores arbejde..."

Det gjorde politiet også i Vollsmose i går, hvor betjente efter sigende blev udsat for 8-10 skud fra en vred flok indvandrere, der også - hvor meget mening giver det, og er der mon noget anløbent i forklaringen dér? - skulle have forsøgt at hindre en ambulance i at nå frem til en bevidstløs bekendt... Åh, de stakkels strissere, nu har vi da ondt af heltene i ordensmagten, ikke? Har to ting at sige til det: Det KAN være, at der skete betjentene noget urimeligt i går, og man må da give dem, at de ikke sendte bud efter militæret og bombede bydelen. Men det udvisker ikke skammen fra Brorsons Kirke, hvor korpset opførte sig eksemplarisk...for en politistat. Og for det andet kommer historien i Vollsmose spin-mæssigt på det helt rigtige tidspunkt... Antyder ikke, at politiet selv har startet optøjerne med henblik på positiv omtale i medierne, men benyttet sig af dem for at dække over en vis anden begivenhed har det i hvert fald. Og mon Maren i Kæret ikke falder for tricket som altid? Hun er jo lidt smådum, og langtidshukommelsen er heller ikke noget at råbe hurra for...

Hvor går grænsen mellem fascisme og demokrati? Er fascisme nødvendigvis bundet op på enmandsvælde? Kan det ikke fungere alligevel med folkevalgte politikere og en passende opinion genereret som følge af passende effektiv spin? Er det ikke mere et spørgsmål om praksis end teori - om graden af brutalitet mere end partiprogrammer? Og er vi der ikke allerede?

Ingen kommentarer: