søndag den 1. februar 2009

Med g i gaden

Nå, men februar blev så indledt i en let, men behagelig rus, mens jeg og Hr. g "spillede saxofon" på forskellige Nørrebro-lokaliteter. Først på Osborne i Elmegade, hvor vi nød formidabel Hoegaarden i absurd store glas, men Manchester United tæskede et eller andet traktorhold på tv-skærmen. Så på Bureauet, som vi var blevet lokket til, da aftenens optrædende var blevet påhæftet prædikatet "avantgardejazz". Så vi købte en Krudtugle og smuttede ned i kælderen, men det, vi hørte, var det mest knastørre, konventionelle konservatorie-lir på denne side af evigheden. Så var der en, der nævnte, at Claus Høxbroe optrådte lige om hjørnet på Tjili Pop. Well, i princippet kostede det en tør 50'er at komme ind, men hellere "beatpoesi" end kastreret, ufarlig jazz - i hvert fald på papiret. Han var jo også en af de sidste kunstnere, der arbejdede sammen med salig Hilmer Hassig. Men da han først messede ligegyldige fraser af sig i en hvirvelstrøm af crap, hvorefter han greb til en pubertært "provokerende" formulering som "hun stoppede min pik ind i munden" for at vække folk - fulgt op af et af disse for tiden så obligatoriske, men lidet subtile poetiske angreb på Anders Fogh - stod vi i den grad af (hvorfor er der ingen af Allen Ginsbergs lærlinge, der har lært noget af hans format?). Hans optræden var da heldigvis også snart slut, og vi var kommet ind til halv pris.

Tjili Pop selv var der dog intet i vejen med. Øllet var billigt og godt, inventaret stilfuldt hærget og klientellet tilpas alternativt. Så vi fortsatte ned i rygerummet, hvor snakken gik i ét stimulerende væk om lyriske do's and don'ts frem til midnat. Vejene skiltes for denne gang på Nørreport, hvor sneen var begyndt at falde, og vinden føltes som noget fra den sibiriske tundra. Men vi ses jo igen i marts, hvor jeg har et par ugers ferie...

Derhjemme ventede Helene, som selv havde valgt at stå seancen over, med varm kaffe og kærtegn. Hold kæft, hvor er hun dejlig!!!

Ingen kommentarer: