søndag den 15. februar 2009

En aften i filmland


Gode film i går. Bedst var - til min store overraskelse, egentlig, for jeg har aldrig haft den store respekt for instruktøren, og den primære skuespiller er nærmest brugt til døde - Ole Bornedals Vikaren. Paprika Steen var virkelig skræddersyet til rollen som det sexede, men ekstremt ondsindede rumvæsen, som kommer til jorden for at blive det ultimative mareridt af en folkeskolelærer. Selv børnene i filmen spillede langt hen ad vejen godt. Plottet var både bizart og originalt - bare de indledende billeder af en høne, der bliver torpederet af et rumskib, var guld værd - og selvom der i en vis forstand var tale om en børne/ungdomsfilm, var man suverænt underholdt fra start til slut.

Men Joaquin Phoenix spillede altså rollen som Johnny Cash til UG i Walk the Line, ligesom det siger sig selv, at soundtracket var i særklasse! Og da Cash endelig - efter langvarige kampe mod sine indre dæmoner - fik sin June, var der ikke et øje tørt i stuen.

Værst i bunken - men stadig interessant - var så Quentin Tarantinos såkaldte comeback med Death Proof. Her gør han indtil flere ting "forkert". Den første gruppe piger, man følger i handlingens løb, dør simpelthen en lille time inde. Samtidig skifter han visuel æstetik flere gange - fra grynede, men klare farver, der er som taget ud af en 70'er-politiserie, over hærget sort/hvid til ultramoderne, knivskarp billedkvalitet. Endelig når filmen nærmere et klimaks end en slutning, mens bil-psykopaten Stuntman Mike (Kurt Russell) bliver totalsmadret af det andet hold piger, han prøver at komme til livs. Alligevel kunne filmen have været enormt god, hvis bare dialogerne havde haft Tarantinos vanlige standard. Og specielt i filmens første halvdel har de det ikke - man bliver helt glad, da Mike endelig gør det af med det der første hold rutine-kævlere... Så comeback og comeback - det vil vist være rigtigere at sige, at filmen rummer et par klassiske scener, men i det store og hele er skuffende i forhold til både Reservoir Dogs og Pulp Fiction.

3 kommentarer:

Jens Keis Kristensen sagde ...

Troede at du skulle til Hassig-koncert... Ville gerne have læst din mening om arrangementet...

Steffen Baunbæk Pedersen sagde ...

Ked af at skuffe, men nej. Var totalt flad i hele den periode, hvor der var billetsalg. Fedt med sætlisterne på din egen blog, i øvrigt. Spillede Scatterbrain noget genkendeligt?

Jens Keis Kristensen sagde ...

Nåede desværre kun at høre et halvt nummer med dem (det var jo fredag aften og vi skulle jo også lige nå en lidt mad og øl), så jeg må desværre melde pas