mandag den 19. januar 2009

3X5 ting du ikke ved om folk, der gør rent.

1) Meget lidt pisser dem så meget af som det, du "liiige" kommer til at "tabe" på gulvet, eller det, du lige "glemmer" at få gjort.

2) Du skal ikke regne med, at de er dumme, bare fordi, at de går rundt med en kost...

3) De ved godt, at du ikke regner dem for en skid, og de er specialister i at spotte det i enhver given form.

4) De kan gennemskue, når dine "klager" er mindreværd sendt nedad i systemet.

5) Du skulle lige vide, hvad de fantaserer om...


Og fem "pet hates":


1) Vejsalt. Nyttigt, når man går derude og prøver at skåne lemmerne, men ren napalm på en hvilken som helst gulvtype.

2) Papirhuller fra hullemaskiner. De er hverken til at feje eller pille op. Og så svært kan det jo heller ikke være at tømme det succesfuldt ud i en papirkurv, vel?

3) Julehygge. Jo, grantræer ser godt ud, og man får i den anledning lyst til at spise klejner og drikke rødvin. Men prøv lige at fjerne 125124356124356124365 nåle, der har flettet sig ned i gulvtæppet, og 524514356214 splintrede krummer bagefter. Selv med en støvsuger er det hardcore. Og rødvinen... Hvorfor ikke kaste rundt med syre i stedet? I det mindste farver det mindre...

4) Florlet plasticemballage fra teskeer, sugerør, chokolade osv. Prøv lige selv at feje den slags op...

5) Nedtrådte rugbrødsmadder. Folk tror gerne, at den slags hører skoler til - madkampe osv. - men tro mig: Man kan blive overrasket...


Og fem bonus-hates:


1) Nej, det er ikke en god idé at smide et helt klassesæt af "De Små Flæber" eller hvad har vi i én sølle papirkurv. Den sketch, der opstår, når lortet skal tømmes og transporteres videre, er Monty Python værdig.

2) Hårde, kantede mapper i plasticsække. Mon de ikke baner sig vej ud?

3) 1000.000.000 tons papir i én sæk. Ikke nogen picnic for éns rygsøjle, I can tell you!

4) Papkasser. Ingen har tid til at smide 323424 kasser ud én efter en, så slå dem i det mindste sammen.

5) Og nej. De steder, jeg har været, har vi ikke dovnet. Dem, der gjorde, blev fyret. Hvilket, by and large, er ok i min bog. De dedikerede knokler, og selv da kan det knibe med tiden. Så glem den der uudtalte forestilling om, at "rengøringsmanden har sgu tid nok"!

Så fik jeg nævnt mit jobs natur i detaljer. Det vil ikke ske oftere.

4 kommentarer:

Jens Keis Kristensen sagde ...

Alt er taget ad notam.

Steffen Baunbæk Pedersen sagde ...

Hæhæ

CillyBilly sagde ...

En af mine pet peeves fra min tid som rengøringskone er, når de der plasticposer, der forer skraldespandene, er faldet ned i skraldespanden, og folk så bare har smidt diverse papiraffald og æbleskrog og tebreve og madpakkerester oveni den sammenkrøllede pose ned i bunden af spanden - det er dæleme ulækkert at skulle sortere det. Så når jeg nu arbejder på kontor, er jeg super-obs på at sørge for, at posen sidder som den skal og at alt skraldet havner NEDE i den.
Man lærer sgu meget af at have forskellige jobs. Nogle gange tænker jeg, at det burde være obligatorisk i en periode at have diverse 'lorte'jobs, såsom rengøring, ekspedient, stuepige m/k, tjener, etc., så der gik mere forståelse den vej.

Steffen Baunbæk Pedersen sagde ...

Ja, det er ved grød også irriterende! Og du har helt ret: Alle folk burde have nogle måneders skod-job i løbet af deres liv. Hvad kunne det i det hele taget ikke gøre for samfundets sammenhængskraft?